Wednesday, November 29, 2006

2006 NATO Summit...continued

Latvijas televīzija tikko paziņoja, ka NATO galotņu tikšanās izmaksāja Ls22 mlj. Tas nozīmē, ka rupji rēķinot katram Latvijas iedzīvotājiem (2,37mlj) ieskaitot zīdaiņus un bērnus šis pasākums izmaksāja Ls10. Apjausma par 10 latu nozīmi dažādiem iedīvotāju slāņiem atšķiras. Daļa maznodrošināto varēs elst un pūst, un viņiem noteikti piebalsos populistiski politiķi.

Tomēr nevaram noliegt šī notikuma vienreizējību, un tāpēc uzdrošinos teikt, ka šāda mēroga tikšanās Rīgā notiek reizi 100 gados.

Nevar noliegt, 23 valstu galvu viesošanās (no 26 valstu saimes atskaitīju 3 Baltijas valstis) nozīmību, vēl jo vairāk tāpēc, ka pirmo reizi Rīgā ieradās Lielbritānijas nekronētais karalis, Itālijas, Spānijas un Kanādas premjerministri. Veca paruna saka: "ka labāk ir vienreiz redzēt nekā simtreiz dzirdēt". Šādi iepriekšminēto valstu vadītāju reāli ieraudzīja Rīgas arhitektūru un kultūras mantojumu. Kāds noteikti iebildīs, ka valstu vadītāji un žurnālistu pūļi nesastapa vienkāršus iedzīvotājus, bet galotņu tikšanās bija gana spraiga, tā, ka tam tikvai tā laika neatliktu:)

Tomēr vissvarīgākais paliks fakts, ka Latvija paliks vēstures annālēs, kā vieta kurā tika lemti vēsturisku krustceļu likteņi. Papildus, divu dienu laikā Latvija un Rīga vīdējavisos industriāli attīstīto pasaules ziņu kanālos. Rīgas galotņu tikšanās paliks šo ziņu arhīvos, un ejot gadiem uz priekšu šādi veicinās Latvijas atpazīstamību

Vizbeidzot, šogad investējot Ls 10 katrs Latvijas iedzīvotājs jau nākošvasar redzēs, vai tūristi no Ziemeļamerikas, Rietumeiropas un citām pasaules malām atvedīs Ls 22mlj Latvijas viesnīcām, veikaliem, degvielas uzpildes stacijām un restorāniem. Ja tas tā būs, tad varam būt droši, ka Ls 22 mlj atpelnīsies ar uzviju, jo tādi notikumi kā NATO 2006 galotņu tikšanās veicinās tūrismu uz "jauno demokrātiju Latvija" vismaz piecus gadus uz priekšu! Bet pēc pieciem gadiem mēs NOTEIKTI sagaidīsim kādu citu notikumu, kas atsvaidzinās pasaules cilvēku atmiņu par Baltijas jūras austrumu piekrastes miera ostu - sauktu arī par Latviju vai Baltijas valstīm.

VS

3 comments:

Elfrieda said...

I found a lot of helpful info here!

tareares said...

voir Hermes Dolabuy vous pouvez les essayer dolabuy cliquez sur ce site Louis Vuitton Dolabuy

Unknown said...

read this post here Full Article Visit Website dolabuy go to my site see this site